De KNVB

De KNVB

Wat een hopeloze sportbond is dat. Ik ben nu vier jaar in het voetbal actief maar wat je ziet, hoort en voelt van de KNVB, man, man, om te huilen en dan druk ik mij nog zwak uit. Neem bijvoorbeeld de open mind voor andere sporters dan je eigen voetballers en voetbaltrainers. Lees het interview met Peter Blangé in het blad "Helden" en je krijgt een beeld van hoe bij de KNVB met je omgegaan wordt. De top van Nederland op voetbalgebied is zelfs nog te beroerd om een woordje te wisselen met iemand die zijn sporen in de topsport heeft verdiend.
En dan dit, recentelijk in het nieuws: hoe de KNVB omgaat met de gegevens van de leden. Daar wordt schaamteloos geld mee verdient tegen alle privacy en fatsoensregels in. Tel daarbij op de manier waarop de KNVB (niet) ingrijpt richting BVO's die kinderhandel drijven met vijf- en zesjarige kinderen. Het laat zien dat in Zeist de drie E's tellen: €uro's, ego's, en eigen belang.

Alle zaken zouden toch een ver-van-mijn-bed-show zijn als ik niet persoonlijk ook wat met de KNVB te maken had. Al meerdere malen in mijn blogs wat vertelt over de frustratie rondom trainersopleidingen. Ik mag er niet aan meedoen omdat onvoldoende ervaring heb?! Ik geef al meer dan 25 jaar les in volleybal, voetbal en zwemmen maar dat telt allemaal niet.

Maar waar de KNVB helemaal alle credits heeft verloren is communicatie. Peter Blangé doet al een boekje over open over hoe dat gaat, en ook bij mij heeft nog nooit iemand van de KNVB de moeite genomen om er fatsoenlijk te reageren of met mij in overleg te gaan. Met een miljoen leden ben je slechts een nummer en dan bedoel ik niet nummer veertien. Kortom je krijgt geen enkele uitleg van de KNVB, ik niet op deze blog en zelfs niet als je 500 volleybalinterlands hebt gespeeld. Vooral daarin laat de grootste sportbond van Nederland zien hoe klein ze zijn.Het Nederlands Elftal presenteerde zwak gedurende de kwalificatie voor het WK in 2018, zo is de algemene opinie. Alleen, die derde plaats in het WK-kwalificatietoernooi van het Nederlands XI-tal steekt nog positief af tegen de prestaties van de KNVB zelf. De KNVB bungelt ergens jammerlijk puntloos onderaan in menig ranglijst.

De KNVB

Wat een fantastisch sportbond is dat. Ik ben nu vier jaar in het voetbal actief maar wat je ziet, hoort en voelt van de KNVB, nou dat smaakt naar meer en dan druk ik mij nog zwak uit. Neem bijvoorbeeld de jeugdcompetitie. Ik heb nog nooit een bond gezien die zoveel flexibiliteit aan de dag legt voor de jeugdteams bij indeling en wisselen van klassen. Drie maal met een nulletje of veel verloren of juist dik gewonnen, de KNVB staat vooraan om teams in de juiste klasse in te delen. Een beetje jammer dat er clubs zijn - ik noem geen namen - die van dat goede beleid misbruik maken en zich expres laag laten indelen, alleen om kampioen te worden. Dan ben je als kampioen uiteindelijk een loser.

En dan dit, recentelijk in het nieuws, het project Gelijke Kansen waarin de KNVB als grootste sportbond zijn nek uitsteekt om de iedereen een gelijke voetbalopleiding te gunnen. Een doorbraak in de sport. Tel daarbij op de initiatieven voor bijvoorbeeld nieuwe leeftijdsindelingen of acties als Junioren voor het behoud van het voetbal. Het laat zien dat in Zeist de drie P's tellen: plezier, persoonlijk aandacht en prestatie voor iedereen.

Alle zaken zouden toch een ver-van-mijn-bed-show zijn als ik niet wekelijks jeugdwedstrijden en zie hoeveel plezier mijn zoontje en alle andere jonge voetballers van onze club hebben dankzij de nieuwe spelregels en de goede indelingen.

Maar waar de KNVB helemaal zijn credits mee verdient is de ondersteuning. Rinus als hulpmiddel voor trainers, waar andere sportbond jaloers op zou zijn (en ik kan het weten als ex-medewerker van een sportbond). Daarnaast andere geweldige mogelijkheden via KNVB-assist als filmpjes, artikelen, bestuursopleidingen en een uitgebreid assortiment cursussen. En vooral de goede en aardige verenigingsondersteuners, competitieleiders en JTC's die klaar staan om clubs te helpen en adviseren. Daarin laat de KNVB zien dat ze waarlijk de grootste sportbond van Nederland is.


Het Nederlands Elftal presenteerde de afgelopen maanden sterk gedurende de Nations Cup, zo is de algemene opinie. De eerste plaats is steekt echter zwak af als we het vergelijken met de prestatie van KNVB zelf. Die staan stijf bovenaan in menig ranglijst.

Reacties

Unknown zei…
Mooie inkijk in twee inzichten in de KNVB. Rn wat distilleert eruit als je ze combineert?
Heb je een link naar het artikel van Peter Blangé?
Een mooi, gezond en schrijfvol 2019!
Groet Henk

Berichten

Wisselen

Elf tips om kampioen te worden

Opstellingen

Voetbaljeukwoorden

Meiden

Tactiek

Rinus

Selecteren