Bloggen over bloggersVoor vandaag wilde ik het niet eens hebben over jeugdsport maar over blogs. Blogs over sport. Dat dan weer wel. Want welke blogs inspireren mij nu tot het schrijven van mijn blogs? En misschien is mijn inspiratie ook de jouwe? Kortom, ik dacht, laat ik eens een blog bloggen over bloggers en blogs. 

Bert Brinkman en ik zijn ooit samen redacteur geweest bij het vakblad Volley Techno voor volleybaltrainers. Bert redigeert nog steeds, is voorzitter van het jeugdbestuur van de voetbalclub Columbia en hij blogt over veel onderwerpen waarbij sport en jeugd centraal staan. Die blogs zijn een aanrader om te lezen. Met een voetbal- en een volleybalachtergrond begrijpt hij als geen ander mijn verwondering in de voetbalwereld. Bert is een trouw lezer en supporter van mijn blogs en verdient daarom het plaatsje bovenaan.

Vincent Alkemade is net als ik ook vader van een voetbalpupil en publiceert zijn blogs op DUIC, De Utrechtse Internet Courant.  Uit de blogs begrijp ik dat zijn zoontje inmiddels bij een BVO speelt. Succes ermee ... zullen we maar zeggen. Vincent schrijft over die gebeurtenis op en langs het veld. Korte en leuke blogs.
Frank van Eekeren schrijft al veel langer blogs dan ik. Hij is werkzaam bij de Universiteit van Utrecht waar onderzoekt, adviseert en publiceert over de maatschappelijke betekenis van sport. Onder andere met zijn blogs die ook in tijdschriften verschijnen. Hij is ook voetbaltrainer en de trotse trainer van JO13-1 van vv Helvoirt.


Willem Weijs is trainer bij JO19 van NAC Willem schrijft over voetbal en training en dat zijn zoals hij dat zelf zegt:  "vooral artikelen over mijn voetbalvisie, met veel praktische tips voor jeugdtrainers." Kortom blog over voetbalinhoudelijke zaken.
Jan Dirk van der Zee is directeur bij de KNVB en hij schrijft als één van de weinige sportbestuurders regelmatig een column. Een goed voorbeeld dat navolging verdient. Met de inhoud kan ik het vaak wel eens zijn. Jammer is wel dat de openheid en vernieuwing die hij uitdraagt soms ver achter blijft bij de praktijk van zijn eigen organisatie. Daarover zou ik graag nog eens van gedachte willen wisselen met Jan Dirk.


Ewald van Kouwen van de zakelijk leider van Positief Coachen. Hij schrijft af en toe een blogs, maar hij doet veel meer. Vooral voorstellingen geven over thema's in de sport die ook vaak in mijn blogs zijn te lezen. En niet te vergeten, Ewald is een vroegere collega van mijn zus. Misschien schept dat een band? Het wordt in ieder geval tijd voor mij om een voorstelling te gaan bekijken.

Ten slotte geen blogs maar een drietal websites. Op daardan.nl staan erg informatieve artikelen over talentontwikkeling, wetenschap en voetbal. Het enige wat er op aan te merken is , is dat je geen idee hebt wie deze artikelen schrijft.

Op SportKnowHowXL staan veel interessante artikelen over sport, vaak meer beschouwend en strategisch van aard. Vooral de bijdragen van Jeroen Weijermars kan ik erg waarderen. Aangevuld met mooie interviews maakt dit een waardevolle site.

Sport Plezier. Een website met artikelen over zaken waar ik ook regelmatig over blog: plezier in de sport. De website is een initiatief van NOC*NSF en Academie voor Sportkader. Het leuke is dat ikzelf ooit aan de geboortewieg van de ASK heb gestaan.

Veel leesplezier met al deze blogs. Heb je nog andere blogger-tips? Laat het mij weten.

Als ik het nu toch over blogs heb wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ook voor mijn eigen blog nog wat aandacht te vragen. Links in de zijbalk vind je inmiddels vierenveertig blogs op een rijtje.

Vertel anderen over mijn blogs, like mijn Facebook-pagina, deel mijn blogs, volg mij op Twitter of retweet mijn tweets! Alle steun wordt gewaardeerd en dan heb ik weer inspiratie voor mijn vijfenveertigste blog. En zesenveerstigste en zevenenveertigste en achtenveerstigste ...

Reacties

Berichten

Wisselen

Warming-up

Meiden

Rinus

Het Lieke Martens-effect

Opstellingen

Selecteren